A természetes az új trend?

Sok helyen hallani mostanában, hogy a természetes és smink nélküli szépség kezd elterjedni. A bulvár hírekben és magazinokban is egyre inkább felbukkannak a sztárok smink nélkül, vagy csak minimális, natúr sminkkel. Ennek sokan örülhetnek, főleg, akik nem nagyon szeretik sminkelni magukat, vagy esetleg ügyetlenebbek benne. A férfiak többsége szereti a természetes szépséget (ezt csak szépségipar igyekszik megcáfolni – jóllehet sikeresen).

A nők többsége azonban sajnos nem úgy kel ki az ágyból, hogy zéró sminkkel is jól érezze magát a bőrében, elsősorban azért, mert legtöbbünk áldozata lett a kornak, napsugarak ártalmainak, vagy egyéb bőrhibákkal rendelkezik. Ekkor sem kell viszont kétségbeesni, nyugodtan alkothatunk magunknak minimális, teljesen természetes kinézetű sminket is, ami úgy fog tűnni, mintha smink nélkül is ilyen gyönyörűek lennénk. Pár egyszerű lépést kell csak betartani.

Természetes smink elkészítése

Először kis korrektorral rejtsd el a bőrhibákat az arcodon. Figyelj a korrektor színére, mindenképp a bőrtónusodnak megfelelő árnylatot válassz. Most, hogy itt a nyár, figyelj rá, hogy a bőröd napbarnított lehet kissé.
Nagyon vékonyan, por alapú alapozóval tedd szép egyenletessé a bőrödet. Itt is nagyon ügyelj a színekre és árnyalatokra.
A szemedet most ne húzd ki, és árnyékolót sem szükséges használni, legfeljebb valami semleges vagy fehér színűt. Használj egy kevés szempillaspirált, hogy a szemedet azért kissé kihangsúlyozd.
A természetes sminkhez ne rúzst használj, hanem csak szájfényt. Ha teljesen áttetszőt használsz, akkor kapsz természetes kinézetet, de ha kis színezés van benne, az se baj.
A bőrvédelem, mint mindig most is nagyon fontos. Ha itt is szeretnéd követni a természetességet, használj olyan kozmetikumokat, amik teljes mértékben, vagy nagy százalékban természetes alapanyagokból készülnek. Igaz ez a smink termékekre is. Manapság már egyre többet találsz a boltok polcain.
A legvégén még használhatsz egy kis pirosítót is, így még üdébbé és egészségesebbé varázsolhatod kinézeted.

Sztárok smink nélkül, vagy natúr sminkkel

 

 

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>