Hollywood adakozó sztárjai

A pletykalapok többnyire sajnos csak a sztárok és celebek ballépéseitől, szaftos pletykáktól, félrelépésektől, botrányoktól, és sok hasonlóan negatív  hírektől hangosak. Kevés szó esik a jó cselekedetekről, adakozásokról. Amerikában pedig “divatosnak” mondható az adományozás, úgyhogy nézzünk 5 kiemelkedő adakozót 2013-as évből.

J.K. RowlingJ.K. Rowling: $56 millió

A Harry Potter írója, J.K. Rowling 56 millió dollárt adományozott 2013-ban. The Tales of Beedle the Bard című könyve kb. 19 millió fontért (hozzávetőleg 30 millió dollár) kelt el egy aukción, melyet teljes egészében a Lumos-nak, egy Gyermekjótékonysági Szervezetnek adományozott.

 

Oprah WinfreyOprah Winfrey: $12 millió

Oprah híres az adakozásairól. Az életmód guru 12 millió dollárt adományozott a Smithsonian afrikai-amerikai Történelmi és Kulturális Nemzeti Múzeuma számára – ez az ajándék eltörpül a 2007-es 1 millió dolláros adománya mellett. Ezzel a két adománnyal Oprah lett a múzeum legnagyobb adományozója, ami ezáltal ki is nevezte őt az ország legjelentősebb emberbarátjának. Elismerve nagylelkűségét Oprah nevét fogja viselni egy 350 férőhelyes színház is a múzeumban.

 

Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio: $3 millió

A Titanic sztárja 2013-ban állítólag 3 millió dollárt adományozott a WWF-nek a nepáli tigris populáció megmentésére és bővítésére. Az adomány segít a tigrisállományt 2022-ig megtöbbszörözni. A 39 éves sztár reméli, hogy az adomány segítségével sikerül megduplázni a jelenlegi tigrisállományt. DiCaprio segítségével egyébként már sikerült 18-ról 50-re növelni a populációt.

 

Alec Baldwin és feleségeAlec Baldwin: $1 millió

Alec Baldwin családjával együtt 1 millió dollárt adományozott az East Hampton Könyvtárnak. A könyvtár jelenleg még építés alatt áll, de 2014 tavaszára várható a befejezés. Baldwin reméli, hogy ezzel egy utolsó löketet adott a hosszúra nyúlt építkezésnek. Egy konferencia hívás alkalmával Alec elmondta, hogy a “könyvtárak egyik legnagyobb megmentői a világnak” és remélhetőleg segíteni fognak a gyerekeknek újra megtalálni az értékeket.

Taylor SwiftTaylor Swift $100,000

Taylor Swift 100.000 dollárt adományozott Nashville Symphony-nak. A zenekar nem tudta volna elkerülni a bezárást, és már a zenészek is aláírtak egy 15%-os fizetési csökkentést. Amíg meg nem kapták a jó hírt, miszerint Taylor Swift 100.000 dollárt adományozott nekik, megünnepelve 24. születésnapját.

 

 

 

 

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>