EXPERT STYLE – Irodai trendek

Az idei irodai trend és DRESS CODE

Sok fejtörést okozhat reggelente, és nem kevés időt vehet igénybe, mire kitaláljuk, mit vegyünk fel a munkába. Feltéve persze, hogy mit dolgozunk. Mi most egy kis irodai munkához készítettünk egy összeállítást. Mivel azonban egész nap ezt kell viselned, figyelj arra, hogy kényelmes legyen. Ha nincs különösebb megszorítás a munkahelyeden, dress code, vagy csak egy szigorú főnök, akkor nyugodtan követheted a mai trendeket. Ha van, akkor is segíthet az idei irodai trend. Nézzük először a milyen dress code-ok vannak, hogy könnyebben eligazodjunk:

1. CASUAL

A casual tulajdonképpen a hétköznapi viseletet jelenti, tehát majdhogynem bármit fölvehetünk. Ízléstelenek azért most se legyünk, és tartsuk be a határokat!

2. SMART CASUAL

Ez már kicsit kötöttebb, mint a sima casual. Ha ilyen megkötés van a munkahelyen kerüljük a sportosabb darabokat, például farmernadrág helyett viseljünk élre vasalt nadrágot inggel, vagy pulóverrel.

3. BUSINESS STANDARD

A tipikus szigorúbb irodai viselet. Fehér blúz, fekete szoknya. De ezen kívül azért hordhatunk sötétkéket, szürkét. Ami fontos, a szoknya ne érjen térd fölé, és a dekoltázsunk se legyen kihívó.

4. INFORMAL

Kicsit lazább, mint a business standard, de a farmert még mindig kerüljük. Viszont itt már hordhatunk színeket, persze ízlésesen, és nyakig begombolt ing helyett viselhetünk például lazább blúzt.

5. SEMI FORMAL

Koktélruha. Ezt főleg a munkahelyi partik meghívóin fogjuk csak látni. Azért ide se a legminibb kis feketénket vegyük. Vehetünk testhez álló hosszú ruhát, vagy rövidebb elegáns darabokat is.

6. BLACK TIE

Vagyis fekete nyakkendő. Tehát a férfiak kötelesek fekete csokornyakkendőt viselni. A nőknél ez körülbelül a kisestélyinek megfelelő szett lesz. A selyemkesztyűt leszámítva elegáns estélyi ruhát takar.

7. WHITE TIE

A legelegánsabb dress code a white tie, vagyis fehér csokornyakkendő, ami a férfiak esetében frakkot jelent. Nőknél nagyestélyit jelent, ami nem feltétlenül az abroncsos estélyi ruhát kell, hogy jelentse. Vegyünk inkább példát a Golden Globe vagy Oscar átadók ruháiról.

Klasszikus

Idén is hordhatjuk természetesen a klasszikus irodai viseletet. Térdig érő szoknya, élre vasalt nadrág, blézerrel, vagy melegebb napokon simán blúzzal, vagy inggel. Nyugodtan válassz színes nadrágot, vagy kiegészítőket, hogy feldobd egy kicsit az outfitedet.

 

Színes

Az inkább “casual” jellegű ruházat, ha minél több színt is beleviszünk, de ha nincs különösebb megkötés a munkahelyen, akkor bátran variáljunk.

 

Szoknya

Mivel lányok vagyunk, nyugodtan hordjunk szoknyát a munkahelyre is. Itt is csak az a fontos, ne essünk túlzásba, ne viseljünk például miniszoknyát, vagy combközépig érő bőrcsizmát.

 

Fekete-fehér

Fekete-fehér már elvileg a business standard kategóriába tartozik, de most mutatunk egy két lazább darabot. A fekete-fehér sem szükségképpen “szürke”. Ha mintás például, az nagyon fel tudja dobni a mindennapi kinézetünket.

 

Laza

Ha bármi megengedett, akkor semmi sem szabhat határt az öltözködésünkben…az ízlésünket leszámítva persze. Mintásat, színeset, szoknyát, nadrágot, bármit fölvehetünk.

 

 

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>