2014 – divat trendek

1. A 90’s évek

Mindig van egy “ez az” évtized a divatvilágban, de a ’90s évek nem ment sehova. (A TV képernyőin is találkozhatunk vele rendszeresen, pláne most, hogy színre lépett az M3-as, a retro csatorna.) A régi cuccaidból is nyugodtan variálhatsz egy kicsit a ’90s évek hangulatát idézve, és máris hűen követed az idei trendet. Flanel és overál vagy egy kis metál stílusú farmer.

 

2. Színkavalkád

Az idei trend egyik kiemelkedő pontja a “sokszínűség”, amit most szó szerint kell érteni. A Chanel kollekció például bővelkedik a világos színekben, míg a Marc Jacobs darabok főként a drámai színekben pompáztak. Bátran használjunk tehát idén tavasszal színeket.

 

3. Fentig gombolt

Új trend lett a fentig gombolt stílus. A tervezők többféleképpen értelmezték ezt a divat fajtát, Alexader Wang például pizsamára emlékeztető darabokat vonultatott fel. Az ehhez hasonló darabokat inkább csak otthon használjuk. Nina Ricci viszont hozta a régi tradicionális viseletet, így repítve vissza minket egy kicsit a régmúltba.

 

4. Metál

Itt a jövő! Vagy legalábbis a retro (90’s évek) egy átvitt értelmezése, amit a jövőről gondoltunk. Lavin kollekciója egy formabontó ezüst egyenruha, Haider Ackermann pedig szoknyát kombinált metál anyagokkal és színes fényes darabokkal. Csak kérdezd meg magad: Hordanál ehhez hasonlót? Ha igen, akkor ez a te trended!

 

5. Atletikus

Az atletikus, és sportos is nagy divat lesz idén tavasszal. A tervezők ebben a kategóriában is kitettek magukért, Gucci például egy hálós felsővel gondolt újat, Tommy Hilfiger viszont megtartotta a klasszikus atletikus design-t, aminek külön örülünk. Azt azért gondolja mindenki végig, miben szeretne a konditeremben virítani…

 

6. Pasztell

A pasztell olyan, mint a virágminták, különösen tavasszal. Prabal Gurung nagyon precíz és tiszta vonalakkal hozta a stílusát, Jason Wu pedig a minimális színhasználattal oldotta meg az egész kollekcióját. Idén a pasztellekre nem az a légies vonal lesz jellemző, inkább az erőt sugározzák az idei tervezők a határozott tiszta vonalaikkal és egyszerű színhasználatukkal.

 

7. Elvágott kabátok

Az idei elvágott kabátok kicsi hasonlítanak a tavalyi “boyfriend” blézerhez, ezek a dzsekik is szögletesek és túlméretezettek. A tervezők ezt is saját stílusokat ötvözve és sok-sok kreativitást belecsempészve oldották meg. A boltok polcain is egészen biztosan fogunk találkozni a hasonló darabokkal.

 

8. Bő gatyák

Szóval mi lehet az elvágott kabát és ing legjobb barátja? Hát a bő gatya! Ahogy Karen Walker, Charlotte Ronson és Alexander Wang kollekciójában is láthatjuk. Hordható a szezon egyéb darabjaival, fentig gombolt inggel, elvágott toppal és kabáttal, és mindegyik darab nagyon jól tud mutatni egy szép magassarkú cipővel.

 

9. Lábszárig érő (tea-length) szoknya

Ez a trend mondhatni fényévekkel van a többi stílustól (lsd. metál, atletikus…). Utoljára talán az Alice csodaországban találkozhattunk ezzel a szoknyával, bár a stílus a 40’s évektől egészen a 60’s évek elejéig hódított. Most neked is lehet ilyen…ha szeretnéd.

 

10. Mókás minta

A mintás egyébként is nagy divat lesz az idei tavaszi-nyári szezonban. Mintát mintával, színekkel, bárhogyan lehet majd ötvözni. A mókás minta bekerül a képbe, illetve a nagy mintákkal tarkított ruhák, melyek közül valószínűleg az itthoni boltok polcain is bőséggel válogathatunk majd.

 

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>