Milyen frufru való neked?

A frufru jól alkalmas arra, hogy hirtelen teljesen új külsővel lepjük meg magunkat. Képes jó pár évet fiatalítani rajtunk, és a szemünkre irányítja a figyelmet, amit még ki is emel és optikailag felnagyít. Minden arctípushoz vágathatunk frufrut, de nem mindegy, milyet. A cél, hogy a hosszúkás, kerek, szögletes, vagy szív-alakú arcformádat szép oválissá optimalizáljuk a frufru segítségével.

"Buborék" frufruAz egyik legfontosabb kulcsa a frufru választásnak a hajszerkezetünk. Amennyiben göndör hajad van, kerüld a frufrut, bármilyen arcformád is legyen. Tartsd azt is észben, hogy a frufru rendszeres karbantartásra szorul, és érdemes megtanulni, hogyan szárítsuk be a mindennapokban. Ha kell, kérjük meg fodrászunkat, mutassa meg. Elég sokan elkövetik azt a hibát, hogy alulról, körkefével szárítják be frufrujukat. Ettől azonban “buborék” frufrunk lesz. Ezt kerüljük el!

Most megnézzük milyen arcformához melyik frufru típust válasszuk…

 

Szögletes arc

Az állkapcsod közel olyan széles, mint az arccsontod, és körberajzolnád, akkor egy négyzetet kapnál.

Hosszú, oldalra bomló frufru

Mivel a cél a keményebb vonalakat lágyítani, ezért a legjobb a hosszú, oldalra bomló frufru számodra, ami épp csak érinti a szemöldököt. Kicsit érintse a szemöldököt, de oldalt legyen hosszabb. A legfontosabb, hogy az oldalakon hosszabb legyen, mint középen és szépen elvékonyodjon.

 

Teljes frufru

Lehet választani teljes frufrut is, hiszen azzal is éveket tagadhatunk le, ha megfelelően van levágva. Fontos, hogy a teljes frufru levágásánál ügyeljünk a frufru széleire, nem szabad szögletes széleket vágni, mindenképpen legyen egy kis átmenet, legyen kicsit hosszabb az oldalakon. Hiszen a szögletes arcnál az a cél, hogy kicsit lágyítsuk az arcot, ehhez pedig még egy szögletes területet nem célszerű bevonni.

Ötleteket lehet meríteni a szögletesebb arcformájú sztárok frizuráiból, mint: Jennifer Garner, Demi Moore, Rachel Zoe, Gwyneth Paltrow és Megan Fox.

 

Kerek arc

Oldalra bomló frufru

A kerek arc frufruválasztási szabályai majdnem a szögletesével egyezőek, egy kivétellel: az arc lágy, nem szögletes.

Az arcod lágysága miatt, a cél most egy kis szögletesség kialakítása és az arc optikai meghosszabbítása. Erre is megfelelő választás lehet az oldalt lebomló frizura. A vékony, lágy frufru nem a legmegfelelőbb, hisz azzal csak tovább lágyítjuk a vonásainkat.

Kerek arcformájú sztárok: Charlize Theron, Adele, Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Jennifer Hudson.

 

Széles teljes frufru

Általában a tompa frufru nem lenne a legjobb választás, hisz azon a részen elvágni a hajat, ahol a legszélesebb az arc, nem a legjobb ötlet. Viszont a következőképpen kifejezetten jó megoldás: a frufru széleit kicsit letompítva, lekerekítve kell levágni, persze, nem úgy mint a szögletes arcformánál. A következő példákat nézve a lágy arcformáknak szép stílust adott a tompított frufru.

Fontos, hogy a frufrud mindig elég hosszú legyen, hogy a szemöldököd vonalát kövesse.

 

Szív alakú arcforma

Akkor van szív alakú arcod, ha a homlokod szélesebb, mint az állkapcsod, és az állad kicsücsörödik kissé. Itt a cél az arc kiegyensúlyozása, és az állcsúcs finomítása.

Oldalra söpört frufru

Kerülni kell a széles teljes frufrut. Ez ugyanis pont a homlokra tereli a figyelmet. A legjobb a két oldalt lebomló oldalfrufru. Az oldalra söpört frufru kifele szélesíti az arc alsó részét, ezáltal az áll tompul. (lsd. a Jennifer Aniston-frizura)

Az oldalra söpört frufru lefelé irányítja a figyelmet a szemek felé. A rövidebb frufrurészek a szem közelebb eső része felé kell, hogy essenek, a hosszabbak, a szem külső felére.

 

Ovális arc

A hőn áhított arcforma. Szerencsére a legtöbb embernek ilyen az arcformája. Akkor ovális az arcod, ha a kicsit hosszabb, mint, amilyen széles. Ha sokkal hosszabb, mint amilyen széles, magas homlokod és közel-ülő szemeid vannak, akkor valószínűleg hosszúkás az arcformád.

Az ovális archoz majdnem minden jól áll.

 

 

Hosszúkás arc

A hosszúkás arcnál a cél az arc szélesítése. Ezt kiválóan el lehet frufruval érni, akár oldalra söpört, vagy féloldalas frufruval. Ha hosszú hajat szeretnénk, és hosszúkás az arcformánk, mindenképpen vágassunk frufrut, különben optikailag még hosszabb lesz az arcunk.

Vastag frufru

A hosszúkás arcformához remek választás a vastag, sűrű frufru. Ehhez azonban meg kell legyen a megfelelő hajminőség. Vékony szálú, vagy ritkás hajúak nem fogják tudni megvalósítani.

 

 

 

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>