Melyik évszak szín típusába tartozol?

Ahogy az évszakos színséma történetében olvashattuk, Carol Jackson kialakította nekünk az egyszerű évszakos színsémát, amibe saját magunkat is belehelyezhetjük. Csak végig kell mennünk ezen a 2 egyszerű lépésen: meleg vagy hideg, sötét vagy világos. De valóban ilyen egyszerű az egész? Ami azt illeti, IGEN!

Nem szükséges elolvasnod az egész könyvet/könyveket, amik erről szólnak, elég, ha végigmész ezen a két egyszerű lépésen:

1. Határozd meg, meleg vagy hideg típus vagy-e a bőrtónusod vizsgálatával.

Ez a legnehezebb része a szín analízisnek. Amint tisztáztad, hideg, vagy meleg típus vagy, onnantól már könnyedén  megállapíthatod a típusodnak megfelelő évszakot. A négy sztáron megnézhetjük:

Gwyneth Palthrow – TAVASZ  |  Angelina Jolie – NYÁR  |  Julia Roberts – ŐSZ  |  Anne Hathaway – TÉL

A következőkben 3 tesztet írunk le, amivel besorolhatod a bőrtónusodat. Elsősorban a bőr “mögé” kell néznünk, amivel megállapíthatjuk az igazi bőrtónusunkat.

A bőrtónus különböző elemekből tevődik össze, nevezetesen hemoglobin, karotin és melanin. E 3 pigment kompozíciója a genetikai öröklésből adódik minden egyénnél. Ami azt jelenti, hogy ez a kompozíció soha nem változik az életünk folyamán. Csak a bőrszín ( bőr felszíni színe) változhat különböző faktoroktól, mint napsütés, gyulladás, vérnyomás stb.

A. Alapozó teszt

AlapozókEz a legegyszerűbb és legpontosabb módja a bőrtónus megállapításának.

Egyszerűen tegyél egy kis pöttyöt  egy olajmentes rózsaszín-árnyalatú alapozó krémből az orcádra és egy másikat, egy ugyanolyan sárga-árnylatút a másik orcádra. Ezután kend el mindkét oldalon úgy, hogy szép vékony réteg maradjon. Most nézd meg a kettő közül melyik illeszkedik jobban az arcodhoz, melyik olvad bele jobban, a másik úgy fog kinézni, mint egy festmény, inkább el fog ütni az arcodtól. Amelyik beleolvad lesz a nyertes!

Ha az olajmentes rózsaszín-árnylatú alapozó nyert  →  HIDEG típus vagy
Ha az olajmentes sárga-árnyalatú alapozó nyert  →  MELEG típus vagy

B. Arany/ezüst teszt

Ehhez a teszthez szükséged lesz egy arany színű szövetre, vagy papírra, és egy ezüst színűre. Tedd az egyik kezedet az aranyra, a másikat az ezüstre. Próbáld a csuklód belső felét, vagy lehetőleg olyan testrészedet, ami minimálisan volt csak kitéve napsütésnek. Észre fogod venni, hogy a bőröd szépen elegyedik majd a megfelelő színnel és simább, egyenletesebb hatása lesz. Láthatod valamint, hogy a nem megfelelő színnel a bőröd egyenetlennek és foltosnak tűnik majd.Hideg/meleg sálak

Tipp a még pontosabb eredményért:

Tekerj magad köré egy akkora kendőt, vagy sálat, ami elfedi a vállakat is. És így nézd meg az eredményt. Ezt a tesztet fényes nappal végezd, mert a mesterséges fény meghamisíthatja az eredményt.

Ha a bőr jobban mutat ezüsttel    HIDEG típus vagy
Ha a bőr jobban mutat arannyal  →  MELEG típus vagy

C. Véna teszt

Kék/zöld vénaNézd meg a csuklód belső oldalán a vénáidat. Azt kell ennél a tesztnél eldönteni milyen árnyalatúak a vénáid inkább kékesebb, vagy zöldesebb árnyalat.

Tipp a még pontosabb eredményért:
Ezt is fényes nappal végezd. A mesterséges fény most is hamisíthat, sárgás árnyalatot adhat. Ne egyből napozás után nézd meg, mert úgy nehéz lesz megállapítani a megfelelő színt.

Előfordult, hogy valaki azt mondta, “nekem kékes és zöldes vénáim is vannak”, ami viszont alapvetően lehetetlen. Ha nem tudod eldönteni, melyik csoportba tartozol, kérdezz meg pár embert.

Kékes árnyalatú vénák  →  HIDEG típus vagy
Zöldes árnyalatú vénák  →  MELEG típus vagy

 

Amint meg van hogy HIDEG, vagy MELEG típus vagy:

 

HIDEG    NYÁR vagy TÉL típusba tartozol
MELEG   TAVASZ vagy ŐSZ típusba tartozol

 

Most már csak egy lépésre vagy a valódi évszakod megállapításától.

 

2. Állapítsd meg világos, vagy sötét típus vagy-e

Határozd meg, hogy a szemed és a természetes hajszíned világos-e vagy sötét.

HIDEG típus

Szemek és haj = sötét  →  TÉL

Tél

Szemek és haj = világos  →  NYÁR

Nyár

MELEG típus

Szemek és haj = sötét  →  ŐSZ

Ősz

Szemek és haj = világos  →   TAVASZ

Tavasz

Kitalálni az évszakodat ilyen egyszerű! Kicsit trükkös lehet, ha világos és sötét ötvözeteid vannak. Ebben az esetben a leginkább domináns nyer!

Most már csak az ehhez való ruhákat, összeállítást, sminkeket kell megválogatni! Erről bővebben nemsokára.

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>