Fényes, egészséges haj … 8 dolog, amit kerülnöd kell!

Az egészséges haj nem elérhetetlen csupán csak sokan elkövetünk néhány alapvető hibát, amit ha elkerülünk, láthatjuk a különbséget:

 Nr. 1 – Hajmosás naponta

A haj akkor a legszebb, amikor a természetes olajok eljutnak a hajtőtől a hajvégekig. Ezért mondja a legtöbb szakértő, hogy legjobb, ha minden másnap vagy harmadnap mosunk csak hajat. Ha úgy érzed, fel szeretnéd frissíteni a hajad, simán csak spricceld be egy kicsit vízzel és szárítsd meg hajszárítóval.

 Nr. 2 – Mindig ugyanott gumizzuk össze a hajunkat

Mivel a hajszálak nagyon sérülékenyek és könnyen töredezhetnek hajgumiba fogva, ezért jó, ha váltogatjuk a copfunk helyét. Minden másnap tegyük kicsivel feljebb. Használjunk továbbá varrásmentes, rugalmas gumit, hogy elkerüljük a további károsodást.

 Nr. 3 – Nedves haj kifésülése gyökerétől a hajvégekig

Fésűvel könnyebb a törékeny hajunkat kifésülni, mint kefével, de a fejbőrünk tépkedése sérüléseket okozhat. Úgyhogy először a csomókat fésüljük ki egy hajon hagyható kifésülő szérummal, majd utána fésüljük a tövektől a hajvégekig.

 Nr. 4 – Vizes haj szárítása hajszárítóval

Nem csak nehezebben lesz kezelhető a hajad, de egy csomó kárt is okozhat a vizes haj forró hajszárítóval való szárítása. A hajszárító enyhén nedves – semmiképp nem vizes – hajon használható, maximum 20 percig. Előtte törölgessük át törölközővel 5 percig, és hagyjuk száradni még 5 percig, csak ezután kezdjünk szárítani hajszárítóval.

Nr. 5 – Fejbőr figyelmen kívül hagyása

Foglalkozzunk a fejbőrünkkel is! Nagyon fontos, hogy ne csak a hajunkkal foglalkozzunk naponta, hanem a fejbőrünkkel is. A fejbőrünk egészsége által lesz a hajunk is egészséges. A fejbőrnek is kell hidratálás. Masszírozzuk naponta, hogy meg legyen a megfelelő vérkeringés.

 Nr. 6 – Nem a megfelelő hajkefe használata

A nem megfelelő hajkefe, nemcsak a frizurádat teheti tönkre, de a csomósíthatja is a hajadat. A hosszú, sűrű hajhoz nagyobb átmérőjű kefét használjunk (általában minél több haj, annál nagyobb kefe elvét kövessük). Ha hajunk volumenjét szeretnénk fokozni, használjunk körkefét, ha egyenes frizurát szeretnénk, akkor lapát alakút.

Nr. 7 – Kerüljük a hajspray-t

A hajspray-k elég rossz hírre tettek szert. Ám valójában ténylegesen ki tudják zárni a páratartalmat, és a közhiedelemmel ellentétben, nem károsítják a hajat. A polymer az, ami szárítja a hajad, nem az alkohol. Az alkohol pedig elpárolog, mielőtt elérné a fejed. Csak annyit használj, ami már megtartja a frizurád.

 Nr. 8 – Hajpakolások, kezelő krémek korpára

A hajpakolások, kezelő krémek csak átmeneti megoldások. A korpa valójában egy gyulladásos fejbőr betegség, ami nem függ össze a száraz fejbőrrel. A korpásodás igazi kezelésére használjunk szalicil savas sampont, cink- vagy szelén-szulfid tartalmú sampont.

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>