5 érv, miért jó szinglinek lenni (a szingli barátaid szerint…)

 

Mindenkinek megvannak a saját elképzelései, mikor randizni kezd. Ezek általában egyénenként különbözőek, például valaki a kék szemeket szereti, vagy akad aki szeret várni a harmadik randiig az első csókkal. Másféle különbségek sokkal többet számíthatnak, mint például előfordul,  aki egyszerűen a szingli életet jobban preferálja mint az életet „párban”. Ugyan kevesen mondanak nemet egy elegáns vacsorameghívásra, az utána következő elkötelezettséget, már nem mindenki szereti. Mondhatnánk, hogy az „elkötelezettség—fóbiások” élvezik a randizás előnyeit, de tele vannak okokkal, hogy miért is jó nekik egyedül. Amíg nincs abban semmi rossz, hogy ha az ember szingli, abban sincs ha párkapcsolatban él. Összegyűjtöttük a leggyakoribb érveket a szingliség mellett, és rögtön meg is cáfoljuk őket:

1. A szingliknek több szórakozásban van részük

Nehéz azzal vitatkozni, hogy szinglinek lenni nem szórakoztató. Önzőbb lehetsz, a saját vágyaiddal és álmaiddal törődhetsz, habár ezt megteheted egy kapcsolatban is. a kapcsolatban élés nem feltétlenül kell hogy megtépázza a szabadságodat. Egy egészséges kapcsolatban elegendő teret kell biztosítani arra hogy mindkét fél magára is tudjon fókuszálni, ahogy a másikra is. Ha úgy érzed föláldozod az álmaidat, akkor nem egészséges kapcsolatban élsz.

2. „Túl elfoglalt vagyok egy kapcsolathoz”

Miközben az egyedülállók a karrierükkel törődnek, a barátságaikat ápolják és próbálnak időt szorítani arra, hogy végre eljussanak egy régen esedékes fogorvosi kontrollra, nem meglepő, hogy néhányuk úgy gondolja, h ezek mellett egy másik ember már nem fér bele az idejükbe. Persze szerelmesnek lenni nem ugyanaz mint egy előléptetésen dolgozni, vagy megszervezni egy gyökérkezelést. A szerelem egy csodálatos érzés, mely megtöri a mindennapi élet monotonitását. Így igenis érdemes rá időt szakítani. Ha arra van időd, hogy megcsináld azokat a dolgokat amelyeket nem is szeretsz, akkor biztosan kell hogy legyen egy kis időd arra is amit igen, azaz a romantikára.

3. „Nem akarok senkinek elszámolni az időmről”

Egy kapcsolatban nincs sok tere az önzésnek. Akármit is teszel, valahogyan mindig hatással lesz a társadra. Akár még egy olyan apróság is, hogy te hajnali 3-kor szeretnél lefeküdni aludni, is hatással lehet rá, hisz ő ettől felébredhet. Végeredményben a kompromisszum igen jelentős részét képezi a sikeres kapcsolatoknak, és ez soha nem fog változni. Azért az minden esetben megengedett hogy kicsit önző legyél. Amikor az ember párkapcsolatban él még mindig választhat hogy például a hétvégi tervei közül mit csináljon egyedül illetve mit a párjával.

4. A szinglik szerint a párkapcsolatok túl nehézkesek

Minden kapcsolatnak megvannak a maga zökkenői, tehát mindenki számára egyértelmű, hogy nem mindig könnyűek. Ha valakivel együtt töltöd a legtöbb szabadidődet, az stresszes lehet és vitákat okozhat. Ennek ellenére mindenki tudja, hogy a jó dolgokért az életben meg kell fizetni.  Még neked és a legjobb barátnődnek is megvannak a vitáitok, miért lenne ez más egy párkapcsolatban? Ez természetesen nem jelenti azt hogy nem szeretitek egymást.

5. Az alkalmi randizás jobb megoldás

Beszaladni a boltba, észrevenni egy aranyos pasit, aki elkéri a számod, erről álmodik minden egyedülálló nő. A folyamatos esély egy új randira mindig is egy állandó adrenalin löket lesz. Ugyanakkor az első randik nem adhatnak maradandó élményeket, végül minden szingli barátod úgy fogja érezni párra van szüksége. Mindössze egy megfelelő kezdetre van szüksége.

Összefoglalva a párkapcsolatok igenis lehetnek izgalmasak, még ha bizonyos kompromisszumokra is késztetnek bennünket. Jó dolog hogy van kire számítani ha segítségre van szükséged, és megbeszélheted mindig valakivel akár a munkahelyi gondjaidat is. És nem utolsósorban szeretni és szeretve lenni mindig jó!

Kommentek

komment

Author: trendabout

Share This Post On

Írd meg a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>